1. Hjem
  2. Søgning
  3. Avanceret søgning: Søg registrering

Avanceret søgning: Søg registrering

Hvis man vil søge en registrering ved hjælp af flere detaljer end et søgeord, så vælger man Søg registrering.

  • Start via fløjmenu i venstre side >> Registrering >> Søg registrering

Soeg registrering

Der kan stadig søges med et søgeord, men det kan kombineres med en række detaljer (emne, periode, registreringstype mm.) – eller helt udelades, hvis man kun vil søge ved hjælp af kriterier.

Felterne Decimalklasse og Ordningsord bruges til at finde registreringer inden for et bestemt emne. Husk at det kræver, at man har anvendt decimalklassesystemet til at oprette ordningsord i registreringerne.

Årstalsfelterne bruges til at afgrænse søgningen til registreringer der omhandler en bestemt periode (fx 1920-1930). Ved kun at udfylde det ene årstalsfelt, kan man søge i alle registreringer EFTER eller FØR en bestemt dato.
Hvis kun Fra er udfyldt, får man alle registreringer efter den dato. Hvis kun Til er udfyldt, får man alle registreringer før den dato.

Signatur bruges til at begrænse, hvilke arkivalietyper man ønsker at finde, fx arkivalier, billedserier eller kort. Skriv den ønskede bogstavsignatur i feltet (der skelnes ikke mellem store og små bogstaver). Hvis man ønsker at søge flere typer samtidig, skrives signaturerne med mellemrum. Eksempel: b f v.

Ved at afkrydse feltet ”Kun med billede” begrænser man søgeresultatet til registreringer, der har tilknyttet en billedfil. Det gælder altså også andre arkivalietyper end billeder; man finder også de tegninger, kort, arkivfonde og andet, der har fået et billede tilknyttet registreringen. Og man finder IKKE billeder, der er registreret uden at være scannet og uploadet.

Fotograf bruges til at finde alle billeder taget af en bestemt fotograf.

Sted kan afgrænses til sogn eller kommune. Selv om man i registreringerne kan indtaste adresser eller kort-koordinater, så kan der ikke søges direkte på dette. Stedet kan tastes eller vælges i drop down-menuen ved hjælp af pilen i højre side af feltet.

Proveniens: Her kan der kun søges på provenienser, der er oprettet i arkivfonde. Hvis der ikke fremkommer valgmuligheder, når man klikker på pilen, så er der ikke oprettet nogen provenienser.

Ønsker man at starte søgningen forfra med nye eller færre kriterier, kan man slette alle søgekriterier ved at klikke på feltet Nulstil søgning.

Relaterede artikler

Har du brug for yderligere hjælp?
Fandt du ikke svar på dit spørgsmål, så kontakt support.
Skriv til support