Kildeviser – upload pdf

Hvis arkivet har digitaliseret kildemateriale, kan det præsenteres i arkiv.dk’s kildeviser. De digitaliserede filer skal være tilknyttet en registrering, der publiceres på arkiv.dk.

Kildeviseren er knyttet til følgende registreringer: Arkivfonde, Aviser og tidsskrifter, Artikler, Bøger og Emnesamlinger.

Tilknyt digitaliserede kilder

Arkivfonde, Aviser og tidsskrifter, Emnesamlinger: Filer uploades via indholdsblokkene.

Artikler, Bøger: Filer uploades via fanebladet Kildeviser.

   

  • Klik på Tilføj filer – vælg Upload ny fil. Nu åbner et vindue med oversigt over indholdet af din computer. (Filer kan også hentes fra filbiblioteket, hvis de allerede er blevet uploadet hertil. Klik da i stedet på Vælg fra filbibliotek. Læs mere om at vælge fra filbiblioteket her.
  • Find det sted, den ønskede fil er placeret og dobbeltklik på den (eller marker den og klik på Åbn). Filen uploader automatisk

Krav til uploadede filer i kildeviseren

  • Kun PDF-format
  • Max. størrelse 100 MB af hensyn til belastning af systemet og hastighed på at hente filer ned i kildeviseren – er filen større end 100 MB, så må den deles i flere filer inden upload (der kan uploades så mange filer til en indholdsblok eller kildeviserfanen, som der er behov for.)
  • Er filerne OCR-scannet, vil der kunne søges i teksten både i Arkibas og på arkiv.dk. Hent vejledningen her til, hvordan man konvertere billeder til pdf-filer med Irfanview

Læs mere om krav til filformater og filnavne her.

Vær desuden opmærksom på ikke at krænke ophavsrettigheder og klausuler ved upload af kildemateriale.

NB: pdf-filer, der er uploadet inden den nye kildeviser-funktion blev indført (december 2018), er uploadet i billedviseren. De skal derfor uploades på ny for at blive vist i kildeviseren.

Relaterede artikler

Har du brug for yderligere hjælp?
Fandt du ikke svar på dit spørgsmål, så kontakt support.
Skriv til support