1. Hjem
  2. Søgning
  3. Kvik-søgefelt

Kvik-søgefelt

Uanset hvor man er i Arkibas5, så vil der altid være et søgefelt øverst på siden.

Feltet har to funktioner:
1. Åbne registreringer eller journaler direkte.
2. Søge efter registreringer og journaler.

 

Åbne en registrering eller journal

Hvis man allerede kender registreringsnummeret på den post, man vil finde, så taster man det direkte i feltet og trykker på Enter.

Ved registreringer skal man huske at medtage bogstavsignaturen. Der skal ikke mellemrum mellem signatur og nummer. Eksempel: A55.

Ved journaler er formatet Årstal/løbenummer. Eksempel: 2014/47.

 

Søge efter journal eller registrering

Skriv det ønskede søgeord i feltet og tryk Enter. Vær opmærksom på, at der søges på det præcise ord, der er tastet. ”Besættelse” finder derfor ikke resultater med ”Besættelsen” – og omvendt! Derimod er der ikke forskel på store og små bogstaver. ”carlsen” finder også ”Carlsen”.

Man kan søge med en * i slutningen af et søgeord for at finde flere varianter. Skriv starten af det ord, der søges på + *. En søgning på ”cyk*” finder fx både ”cykel”, ”cykler” og ”cyklus” og ”Lauri*” finder både ”Laurids” og ”Lauritz”

Der kan også søges med ? og ~ , men disse trunkeringer fungerer kun i avanceret søgning (dvs. via Søg Journal eller Søg registrering). Læs mere her: Søg med trunkering

 

Søgeresultater

Søgeresultatet viser både journaler og registreringer, som søgeordet indgår i. Registreringer vises i venstre side, og journaler i højre side af skærmbilledet.

Soegning soegeresultat

Åbn den ønskede registrering ved at klikke på den med musen.

For at komme tilbage til søgeresultatet klikkes på Backspace (returknappen) på tastaturet, eller returpilen i browseren.

Hvis søgeresultatet er meget omfattende, kan man sortere i det. Se mere her: Sorter i søgning

 

Der kan foretages en mere avanceret søgning via menuen i venstre side. Læs mere her: Søg journal og her: Søg registrering

Relaterede artikler

Har du brug for yderligere hjælp?
Fandt du ikke svar på dit spørgsmål, så kontakt support.
Skriv til support