1. Hjem
  2. Registrering
  3. Enkelte billeder
  4. Billeder – upload billede

Billeder – upload billede

For at kunne uploade et billede til registreringen, skal det være scannet og ligge tilgængeligt for den computer, der registreres fra, eller i Arkibas filbibliotek. Billeder scannes altid i tiff-format til arkivets egen opbevaring. Til brug på Arkibas kan det være en god idé at lave en jpg-udgave af billedet, da tiff-formatet vil lægge beslag på meget serverplads. Billeder skal være minimum 1.280 pixels i bredden, for at kunne sælges via Mit arkiv.dk. Vi anbefaler at billedet navngives med samme B-nummer som registreringen. Filnavet må max. være 77 tegn langt.

  • Vælg fanebladet Billede i højre side af registreringsvinduet.
  • Klik på Tilføj filer og vælg enten Upload ny fil eller vælg fra filbibliotek

Hvis man vælger upload ny fil, så åbner stifinderen med en oversigt over mapper og filer på din computer / dit netværk. Find den fil, der skal bruges og vælg den ved at dobbeltklikke ELLER ved at markere den og klikke på Åbn.

Læs her, hvordan man vælger en fil fra filbiblioteket: Filbibliotek

Billedet uploades hurtigt og automatisk til Arkibas og kan nu ses i registreringsvinduet. Bemærk, at billedet automatisk har fået tilføjet et vandmærke “arkiv.dk”. Vandmærket ligger kun på visningsversionen af billedet – ikke på den uploadede original. Vandmærket tilføjes af hensyn til den aftalelicens, som er indgået med VISDA, og som forpligter os til at vise et vandmærke, og af hensyn til brugere, der får lyst til at “låne” arkivernes billeder fra internettet. Læs mere om aftalelicensen her: VISDA

Når der uploades en fil til billedregistreringen, så lægger originalen sig på filfanen, hvor den altid kan hentes ned igen. OBS: det er kun filer, som uploades på billedfanen, som vises på arkiv.dk. Filer der uploades direkte på filfanen, kan kun ses i Arkibas.

Fortryder man, og vil uploade et andet billede, vælger man bare Upload nyt billede og gentager processen. Slet evt. den tidligere fil permanent fra Arkibas på filfanen.

Hvis man har billedet i flere udgaver (se mere om dette under relationer), så kan scanninger af disse evt. uploades under fanebladet Filer.

Se evt. denne artikel, hvis billedet vender forkert: https://arkiwiki.dk/registrering-af-billeder-billedet-vender-forkert/  

Relaterede artikler

Har du brug for yderligere hjælp?
Fandt du ikke svar på dit spørgsmål, så kontakt support.
Skriv til support