1. Hjem
  2. Registrering
  3. Kort
  4. Kort, tilføj billede

Kort, tilføj billede

Det er muligt at knytte et digitalt billede til sin kortregistrering. Det kan være en stor fordel at kunne se kortet, inden man beslutter, om det skal hentes fra magasinet. Hvis kortet er lille nok til at kunne scannes, kan man endda undgå at slide på originalen og nøjes med at kigge på den digitale udgave.

Er kortet for stort til scanning, kan man stadig have gavn af at uploade en affotografering af kortet, eller en scanning af et udsnit af kortet.

  • Scan eller fotografer kortet, og læg filen på computeren eller netværket.
  • Klik på Tilføj filer.
  • Vælg Upload ny fil. Det åbner et vindue med oversigt over de filer, der er tilgængelige på computeren. (For brug af Filbibliotek: se mere her).
  • Vælg den ønskede billedfil og klik på Åbn (eller dobbeltklik på billedfilen). Billedet er nu synligt i registreringen.

Hvis man ønsker flere billeder tilknyttet (fx forskellige udsnit) gøres det via fanebladet Filer (bemærk, at de ekstra billeder ikke vises på Arkiv.dk).

Vær opmærksom på, at der kan være ophavsret på kort. Hvis det er tilfældet, kan man under publicering vælge ”Må publiceres uden billede”, så vises billedet af kortet ikke på Arkiv.dk

De øvrige faneblade (Henvisninger, Relationer, Historik, Filer og Publicering) er fælles for alle registreringstyper.

Relaterede artikler

Har du brug for yderligere hjælp?
Fandt du ikke svar på dit spørgsmål, så kontakt support.
Skriv til support