1. Hjem
  2. Arkivdrift
  3. CVR – NemID – E-boks – Nem-konto

CVR – NemID – E-boks – Nem-konto

Arkiver og foreninger skal have et CVR-nummer (virksomhedsregistreringsnummer). Det bruges bl.a. når man skal oprette en konto i banken eller bestille et hjemmesidedomæne. Nem-konto er påkrævet for at modtage tilskud fra kommunen.

Hvis arkivet/foreningen ikke har et CVR-nummer, vil det være kassererens personnummer, der skal anvendes, og det kan ikke anbefales, hverken af hensyn til foreningen eller kassereren.

Husk at registreringen skal fornys en gang hvert tredje år, sådan at I bekræfter, at foreningen / arkivet stadig er aktiv. Erhvervs- og Selskabstyrelsens webreg-system sender automatisk en besked om fornyelse til den eller de e-mail adresser, I opgiver ved registreringen.

Du kan læse mere om CVR-registrering hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Sådan gør man:

For at bestille et CVR-nummer skal man bruge et NemID – her er man nødt til at bruge et privat NemID for en person fra foreningen. Personen kommer ikke til at hæfte for noget.

Gå ind på Erhvervs- og Selskabsstyrelsens webregportal

Når CVR-nummeret er modtaget, skal man oprette en e-boks (alle cvr-registrerede har pligt til at have en e-boks). E-boks oprettes via dette link: Digital Post. Her finder man også en vejledning.

Vær opmærksom på, at man for at oprette en E-boks til en forening først skal bestille Nem-ID til foreningen (det kaldes NemID-medarbejdersignatur). Det gøres samme sted.

Når CVR-nr, NemID og E-boks er i hus, kan man gå i banken og oprette en Nem-konto til foreningen/arkivet. Bankerne kan have forskellige krav til oprettelsen, så spørg på forhånd hvad I skal medbringe, og om alle tegningsberettigede skal møde op.

Relaterede artikler

Har du brug for yderligere hjælp?
Fandt du ikke svar på dit spørgsmål, så kontakt support.
Skriv til support